Friday, January 27, 2012

The Little Caliph (Pre-school)

Dhia sekarang mama dah masukkan Pre-school.Dhia tahun ni 4 tahun..so dh boleh masuk preschool.Sebenarnya dari tahun lepas mama dah survey school.Macam2 school mama survey.Akhirnya mama dan abah pilih this school.The Little Caliph @Bukit Beruntung.

Program ini memang sangat bagus dimana sebuah program pra-sekolah Islam-Inggeris-Kreatif yang membantu anak-anak pra-sekolah untuk mewujudkan rohani yang terbaik untuk mereka, kognitif, potensi, sosial-emosional dan fizikal.

Tidak seperti program pra-sekolah yang lain konvensional, TLCP memiliki peringkat metodologi kreatif terbukti untuk mengajar anak-anak asas Islam, belajar dan kemahiran hidup secara menyeluruh.

Yang bestnya di TLCP ini mereka mengajar 1 in 1, tidak seperti tadika yang lain mereka mengajar dalam bentuk berkumpulan, apa pun harapan semua sebagai ibu bapa ini adalah yang terbaik buat anak-anak,
Semoga menjadi anak yang solehah, dengar cakap mama,abah dan cikgu.. Insyaallah jadi anak yang berguna :)

Subjects dan Modules!Subjek yg ditawarkan di The Little khalifah Program ini memenuhi keperluan kurikulum pra-sekolah yang dicadangkan oleh Malaysia Kementerian Pendidikan, dan banyak lagi.

Antara subjek yg ada ialah spt:
-Hafazan
-Iqra'
-Islamic Studies
-Islamic Mannerism
-English Language
-Bahasa Malaysia
-Mathematics
-Science
-Art and Craft
-Practical Life
-Physical Education
-Computer Appreciation

Ke semua subjek di atas akn disampaikn dlm bentuk Intgrated module spt dibwh:
-Integrated Module 1: Islam in Practical Life
-Integrated Module 2: Islamic Studies
-Integrated Module 3: Vocabulary
-Integrated Module 4: Fast Reading Technique (BM & English)
-Integrated Module 5: English Skills
-Integrated Module 6: Mathematics
-Integrated Module 7: Science
Aktiviti lain: Swimming and Indoor/Outdoor activities 

Nanti kita sambung lg citer ye..Nak siap masak and then amik kakak balik school pulak..

2 comments:

Izzan Yong Rosdin said...

salam perkenalan.. sy plan nk masuk kan anak ke LC thun depan.. nie yg tengah baca blog ttp pengalaman anak2 yg pernah belajar di LC. Tq for sharing
jemput singgah ke blog saya follow sekali yer :)

http://izzanyrosdin.blogspot.com/

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini