Tuesday, May 31, 2011

Chef masak-memasak x bertauliah..

Hai..hari ni saya nk citer pasal menu yg saya hasilkan untuk lunch n dinner..Btullah kata orgkan.bila kita dah duk umah..jadi housewife lak tu..macam2 kita kena buat..dari pg sampailah ke mlm keje x sudah2..pastu duk fikir menu apalah nk masak ari ni?fening2..but im in love ngan keje2 chef di ruang dapur skrg nie..hihi..mcm2 idea nk masak-memasak ni..apa lagi google punya google terasa nak masak nasi ayam hari ni..senang rupanya nk wat nasi ayam..thanks to google..huh marveles wa ckp lu..anak2 pun suka mkn..ialah kadang2 kena jgk tukar selera,asik mkn nasi putih je..huhu.."mak, anak mak dh pandai masak nasi ayam!!!"...yahoooo..siap tepon mak lagi bgtau dgn bangganya berjaya masak nasi ayam..ngeee..mak saya jawab lak:"hah pandai pun masak.cuma kadang2 tu malas kan"...hah eloklah kita ni sbg wanita especially isteri2 dan bakal2 isteri belajar memasakkan..Saya dulu sebelum kawin mmg jarang masuk dapur yelah lepas habis belajar terus kejer..BZ..cuti2 lak x lekat kat umah..hihi..kata org nak menambat hati suami dan anak2 dengan memasak makanan dari hasil tgn sendiri..lebih berkat...

                                                 inilah hasil Nasi Ayam Special Chef Nadhia

3 comments:

Zura said...

nmpak sedap je nasi ayam tue.. :)

Hamba Ilahi said...

nak jugak nasik ayam..

hehe..

saya follow kak.

feel free to do so.

p/s: loading blog kak lambat la. kalau boleh kurangkan widget untuk lajukan..

my recent post...teknik menarik pembaca datang ke blog

♥yaya budak suka embun♥ said...

sedapnyeeeeee...

nk resipi la kakak..hihi