Friday, July 2, 2010

PENYEBARAN SECARA SENGAJA VIRUS HIV + VE

MESTI BACA : Penyebaran secara SENGAJA VIRUS HIV +VE


Atas rasa tanggungjawab, sebaik saja saya terima mesej dalam inbox FB dan email saya terus copy+paste artikel ini untuk manfaat bersama. Sebagai tanda peringatan untuk kita semua bahawa sekarang berlakunya penyebaran VIRUS HIV dengan SENGAJA oleh pihak x bertanggungjawab. Semoga selepas membaca artikel ini, kita akan selalu berhati-hati demi nyawa kita & orang2 yang kita sayangi.

Saya difahamkan, VIRUS HIV +VE telah disebarkan dengan sewenangnya oleh pengidap VIRUS HIV +ve. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati ….

Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih :-

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.


2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih. Terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi “Welcome to the real world, you are now HIV positive’ . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati.


4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembali kan syiling, mesin air minuman…jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling kerana mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.
5. Di restoran Burger ****(yang popular, saya takut nak letak kat blog ni), pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos.

Ini berkenaan nyawa anda.Dimana-mana pun ada risikonya..apa2pun kita dinasihatkan sentiasa beringat dan berwaspada..semoga kita terlepas daripada bala dan musibah..Sila ‘foward’ maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja…


P/S:Rasanya dulu saya ada juga bnyk dpt email pasal penyebaran virus HIV nie..tp bnyk dh delete..bnyk gak info..
3 comments:

MyaFiza said...

fuhh.. jahatnyer orang yg sengaja sebarkan virus tu..
memang kena hati2 lepas ni..

a LoT oF LuV said...

Salam Ziarah.. NIce blog.. Nice n3..

diriku said...

klu virus,disebut HIV..klu seseorang kna dpt HIV & positif, bru sebut HIV +ve..klu nma virus, HIV je =]